Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

H ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΡΕΧΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα» και με το σύνθημα «Των Λαών η Ανεξήγητη Υπομονή» έρχεται από το Βερολίνο η πρωτότυπη μουσικό-θεατρική παράσταση που συνενώνει τις «Συνομιλίες Φυγάδων» και το «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο-ποίηση Bertolt Brecht και μελοποίηση Hanns Eisler, με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Andreas R. Bartsch.

Με αφορμή λοιπόν το φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα», οργανώθηκε σήμερα Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος καλλιτεχνικό εργαστήρι, (Workshop), μια συνεργατική δράση μεταξύ μεταναστών καλλιτεχνών και ελλήνων ηθοποιών, σκηνοθετών και δραματουργών. Στο Workshop οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Andreas R. Bartsch σκηνοθέτης-εικαστικός και ο Jörg Mischke μουσικός διευθυντής και πιανίστας, από την περιβόητη Volksbühne του Βερολίνου, μίλησαν και επεξεργάστηκαν με τους συμμετέχοντες θεωρητικά και πρακτικά το καλλιτεχνικό πρόσωπο της κοινωνικής δράσης και μας μύησαν στις αρχές του Μπρεχτικού θεάτρου.


Αντιπροσωπεία της πολιτιστικής ομάδας του σχολείου μας, είχε την τιμή να προσκληθεί και να συμμετέχει στο Workshop. Κριτήριο όπως ειπώθηκε για την συγκεκριμένη πρόσκληση είναι η ενασχόλησή μας με την θεατρική παιδαγωγική και πρακτική. Οι μαθητές μας,  επί έξι ώρες παρακολούθησαν και συμμετείχαν στα δρώμενα αδιαμαρτύρητα και με έκδηλο ενδιαφέρον, αποσπώντας τα εύσημα από θεατές και διοργανωτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Σας ενημερώνουμε ότι  την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 το σχολείο θα σχολάσει στις 11.55 λόγω σύγκλισης του συλλόγου διδασκόν...