Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
«ΔΕΛΜΟΥΖΕΙΟ»
28/3/2017
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Και στο blog του Συλλόγου: goneis2gymilioupolis.blogspot.gr

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που έχουμε κάνει από τις αρχές  Φεβρουαρίου  μέχρι σήμερα καθώς και για διάφορα τρέχοντα θέματα του σχολείου.
Μετά τις εκλογές της 1ης Φεβρουαρίου το νέο Δ.Σ του Συλλόγου γονέων ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ 1Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ 19:00. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές σε όλα τα μέλη του Συλλόγου που θέλουν να τις παρακολουθήσουν.

Στο διάστημα αυτό μας έχουν απασχολήσει τα ακόλουθα ζητήματα:

1. ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙΑ
Έχουμε ενημερωθεί ότι ο έλεγχος της κατάστασης των ντουλαπιών των μαθητών, γίνεται με ευθύνη του Δ/ντη του Σχολείου. Ωστόσο, μας επισημάνθηκε ότι δεν προβλέπεται επίσημα η ανάθεση αυτής της αρμοδιότητας  σε κάποιον καθηγητή καθώς έχει καταργηθεί το Πρόγραμμα αυτό από το Υπουργείο Παιδείας. Ως εκ τούτου, αυτό γίνεται άτυπα και στηρίζεται στον εθελοντισμό. Επιπλέον, ο Δήμος Ηλιούπολης που έχει την ευθύνη για τη συντήρηση της υποδομής του Σχολείου, δεν μπορεί να αναλάβει ούτε τον έλεγχο, ούτε και την περιοδική συντήρηση τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρά μόνο επισκευές και αποκαταστάσεις άλλης κλίμακας. Σημειώνουμε ότι πριν από ένα περίπου χρόνο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ανάλαβε, με προτροπή του Συλλόγου Γονέων, το βάψιμο των πλαισίων τους  σε μία προσπάθεια σχετικής «αισθητικής αναβάθμισης». Παράλληλα, ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με το Σχολείο κάλυψε το κόστος αναβάθμισης των ντουλαπιών (μία σειρά ντουλαπιών υποστηρίχθηκαν και «ψήλωσαν» ώστε να είναι λειτουργικότερα, όλα τα ντουλάπια ελέγχθηκαν και επιδιορθώθηκαν ώστε να ανοιγοκλείνουν οι πόρτες τους).
Όπως αντιλαμβάνεστε, η συντήρηση των ντουλαπιών είναι μία εργασία και μία δαπάνη που χρεώνονται εκ των πραγμάτων στο Σύλλογο Γονέων. Μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Γονέων το έχει κάνει στο μέτρο των δυνατοτήτων του και θα συνεχίζει να το κάνει. Στο προσεχές διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις σε 60 ντουλαπάκια που χρειάζονται νέους μεντεσέδες καθώς και σε έναν μικρότερο αριθμό ντουλαπιών που χρειάζονται «γενικότερη φροντίδα».  Όμως επειδή το κόστος της συντήρησης βαραίνει στην ουσία όλες τις οικογένειες του 2ου Γυμνασίου, θα πρέπει να εξηγήσουμε και εμείς στα παιδιά μας ότι κάθε «κλωτσιά ή απότομο κλείσιμο» έχει την τιμή της. Επιπλέον, ο Σύλλογος έχει κατά καιρούς απασχοληθεί συνολικά με το θέμα των ντουλαπιών (της  λειτουργικότητας, της συνολικής τους αναβάθμισης και της καλύτερης εποπτείας τους) και  έχει κάνει προτάσεις προς τη Διοίκηση του Σχολείου, αναμένοντας τις δικές της ενέργειες.

2. ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ του Συλλόγου μας, το 2ο Σχολικό Συμβούλιο της φετινής σχολικής χρονιάς.  Στο Συμβούλιο ήταν παρόντες ο κ. Αντζινάς, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ηλιούπολης, ο Δ/ντης και Υποδιευθυντής του Σχολείου, τέσσερις καθηγητές, εκπρόσωπος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας.
Από την πλευρά του Δ.Σ του Συλλόγου τέθηκαν τα ακόλουθα θέματα:
  • Σχολική Υποδομή και Εξοπλισμός: καθαριότητα σχολείου, λειτουργία κυλικείου, αναβάθμιση εξοπλισμού σχολείου,  επεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας για την ασφάλεια των μαθητών.
  • Σχολικές Εκδρομές και Περίπατοι: Συνολική ενημέρωση ως τις πρόσφατες νομοθετικές προβλέψεις. Ειδική ενημέρωση προς τον εξέλιξη του προγραμματισμού για τις πολυήμερες εκδρομές της Β΄ και Γ΄ τάξης  και ως προς την μονοήμερη της Α΄ τάξης.
  • Αντιμετώπιση βίαιων συμπεριφορών: Προβλέψεις για συνολική αντιμετώπιση η οποία δεν εξαντλείται με την επιβολή ποινών όπως οι αποβολές.
  • Καλύτερη διαχείριση κενών ωρών και εποπτεία.
  • Διαγωνίσματα / Εργασίες τετραμήνου.
  • Πρόγραμμα και περιεχόμενο Διαθεματικής εβδομάδας.


Σε σχέση με τα ανωτέρω θέματα σας ενημερώνουμε ειδικότερα:
  • Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή προγραμματίζει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την αλλαγή όλων των συμβατικών πινάκων σε όλες τις αίθουσες του σχολείου με πίνακες μαρκαδόρου και την ολοκλήρωση  της σύνδεσης του σχολείου με internet σε όλο τον 1ο όροφο (πρόγραμμα σε εξέλιξη). Παράλληλα, έγινε καταγραφή των θεμάτων που χρήζουν αντιμετώπισης και θέτουν θέματα ασφάλειας (π.χ. σκάλες που γλιστρούν, κάδοι που πρέπει να στερεωθούν, παράθυρα που έχουν χαλάσει τα χερούλια κλπ).
  • Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προγραμματίζει την αναβάθμιση του προαύλιου χώρου  το καλοκαίρι 2017, μετά το κλείσιμο των σχολείων.
  • Ως προς τις σχολικές εκδρομές – επισκέψεις - περιπάτους: Υπήρξε δέσμευση ότι θα γίνει επίσημη και πλήρης  ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Σχολείου συνολικά και ειδικότερα για κάθε εκδρομή που προγραμματίζεται έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Παράλληλα, θα ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και για τους σχολικούς περιπάτους (από  τη νέα σχολική χρονιά).
  • Ως προς το θέμα των βίαιων συμπεριφορών η Διοίκηση του Σχολείου αναγνώρισε τη σοβαρότητά του, ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Σύλλογο διδασκόντων   και δεσμεύτηκε για μία συνολικότερη αντιμετώπιση (π.χ: ειδικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης) με τη νέα σχολική χρονιά.
  • Ως προς τα διαγωνίσματα και τις εργασίες τετραμήνου δεν είχαμε κάποια συνολική ενημέρωση.
  • Ως προς τον προγραμματισμό και το περιεχόμενο της Διαθεματικής εβδομάδας, θα ληφθεί μέριμνα ενημέρωσης από την ιστοσελίδα του Σχολείου.
  • Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου θα αναλάβει το κόστος της αλλαγής των φθαρμένων κουρτινών σε αίθουσες τάξεων καθώς και σημειακές βελτιώσεις στις δύο τουαλέτες   του σχολείου (σαπουνοθήκες, κ.λ.π) έως το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς


3. ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ
Την Παρασκευή 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 2η χοροεσπερίδα της σχολικής χρονιάς με ευθύνη του Συλλόγου Γονέων και σε συνεργασία με το 15μελές μαθητικό συμβούλιο. Ευχαριστούμε όσους γονείς στήριξαν την προσπάθεια και βοήθησαν στην εποπτεία καθώς και την καθαριότητα του χώρου. Πιστεύουμε ότι σε γενικές γραμμές ήταν επιτυχημένο το εγχείρημα και ότι διασκέδασαν οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.... και είμαστε εδώ για ένα καλύτερο πάρτι την επόμενη φορά.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου των Γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ

  Αγαπητοί γονείς, Ήρθε η ώρα για τις βασιλόπιτές μας, τις οποίες αποφασίσαμε να "κόψουμε" την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη μιας και ...