Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Παρασκευή 09 Ιουνίου στις 9 μ.μ. - Προβολή ταινίας "Ικέτιδες του χθες, του σήμερα Ικέτες" στο θεατράκι του σχολείου

Η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας υλοποίησε ένα εγκεκριμένο από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας εκπαιδευτικό – πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: « Η  έννοια του «άλλου» στην τραγωδία. Μια διαπολιτισμική προσέγγιση». Στόχος του προγράμματος ήταν  πρωτίστως η ανάδειξη της σχέσης που υπάρχει μεταξύ ταυτότητας –ετερότητας. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, κυρίως μέσα από τη δραματική τέχνη, αποτέλεσε ανά τους αιώνες, και αποτελεί μέχρι και σήμερα, σημαντικό πολιτισμικό πρότυπο για τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πολιτισμικής και εκπαιδευτικής αυτής κληρονομιάς. Αυτό επιδιώξαμε να το μεταφέρουμε στους μαθητές μας, στοχεύοντας στην άμβλυνση των προκαταλήψεων και των στερεοτυπικών προσεγγίσεων του «άλλου», καταδεικνύοντας την ανάγκη μιας προοδευτικής στάσης ζωής, σε μια κοινωνία πλουραλισμού, αποδοχής και δημιουργίας.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας δημιούργησε μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Ικέτιδες του χθες, του σήμερα Ικέτες», η οποία «παντρεύει» τις Ικέτιδες του Αισχύλου, με τους μονολόγους των ασυνόδευτων παιδιών του Αιγαίου. (Τα συνδετικά κείμενα είναι της Τζένης Σιούτη).

Το σχολείο μας δέχτηκε επίσημη πρόσκληση από το Μουσείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για να ενταχθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα υπό την αιγίδα του στη διακρατική εκπαιδευτική δράση Euforia. Πρόκειται μια σειρά οπτικοακουστικών δράσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Euforia – European Films For Innovative Audience Development, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη Laterna Magica της Ουγγαρίας και το πανεπιστήμιο Społeczna Akademia Nauk της Πολωνίας.
Στη διάρκεια του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Νεανική Οθόνη θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα για το Student Film Project, με τίτλο Ντοκιμαντέρ από τα παιδιά, όπου θα απονεμηθεί βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ.

Η συγκεκριμένη δράση της πολιτιστικής ομάδας του σχολείου μας έχει επίσης την στήριξη του Δήμου Ηλιούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Σας ενημερώνουμε ότι  την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 το σχολείο θα σχολάσει στις 11.55 λόγω σύγκλισης του συλλόγου διδασκόν...