Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Στις 15 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο αίθριο θεατράκι του σχολείου  η πολιτιστική ομάδα μας θα παρουσιάσει μία μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: «Τα σπίτια αφηγούνται». Πέντε σπίτια -  Ήπειρος, Πόντος, Μεσοχώρα Τρικάλων, Αθήνα, Δαμασκός -  αφηγούνται την ιστορία τους. Τρία μουσικά όργανα: ακορντεόν, κλαρίνο και ποντιακή λύρα, στα χέρια επαγγελματιών μουσικών, θα ντύνουν μελωδικά τις αφηγήσεις. Μια  παράσταση για τα σπίτια ως φορέων της μνήμης και της ταυτότητας, ανθρώπων, τοπικών κοινωνιών, πολιτιστικών επιρροών,  μεταβάσεων και  διαρκούς ροής, στο πέρασμα των χρόνων. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία της ορχήστρας της πολιτιστικής ομάδας με τραγούδια για τα σπίτια των ανθρώπων.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αναφορικά με την πορεία της ταινίας της Πολιτιστικής μας ομάδας «Ικέτιδες του χθες, του σήμερα Ικέτες», επιλέχθηκε να προβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μία εκδήλωση για το προσφυγικό, μαζί με άλλες δυο  ταινίες μικρού  μήκους από επαγγελματίες κινηματογραφιστές και την έκθεση του χαράκτη Κώστα  Καταγά.
Αντιπροσωπεία της Πολιτιστικής Ομάδας, αποτελούμενη από την καθηγήτρια  Τζένη Σιούτη, τον σκηνοθέτη Γιώργο Μπακάλη και την μαθήτρια Μυρτώ Λάβαρη (κατόπιν κληρώσεως), θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στις 26-27-28 Ιουνίου 2018 προκειμένου να παραστεί και να παρέμβει στη συζήτηση που θα ακολουθήσει των εγκαινίων της εκδήλωσης – έκθεσης.      Επίσης η ταινία μας ταξιδεύει στα παρακάτω Φεστιβάλ: Σεράγεβο / Βενετία / Βερολίνο / Ιράν – Τεχεράνη/ Μποκοτά / Βραζιλία /Tορόντο    Σουηδία Ουψάλα/Clermont-Ferrand / sundance film festival  (ΗΠΑ – Γιούτα) / Τίρανα/ Κίνα προκειμένου να μπει στη τελική κατάταξη και να διαγωνιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Σας ενημερώνουμε ότι  την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 το σχολείο θα σχολάσει στις 11.55 λόγω σύγκλισης του συλλόγου διδασκόν...