Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση Μαρτίου 2015


 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
«ΔΕΛΜΟΥΖΕΙΟ»

9.3.2015
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ
Και στο blog του Συλλόγου: goneis2gymilioupolis.blogspot.gr

Αγαπητοί γονείς,
Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας (μηνός Ιανουαρίου) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα θέματα:

  1. ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ: ΦΥΛΑΞΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας, το πρώτο Σχολικό συμβούλιο παρουσία της Δ/νσης, του Συλλόγου Διδασκόντων και της αντιδημάρχου Παιδείας, κας Μαρκουλάκη. Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν από πλευράς του Συλλόγου γονέων ζητήματα που σχετίζονται με την φύλαξη του σχολείου (σχολικοί φύλακες) και την κατάσταση της κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής.
Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κο Χατζηδάκη στον οποίο τέθηκαν ιεραρχημένα τα προβλήματα του κτηρίου και τα ανάλογα αιτήματα του Συλλόγου γονέων. Την ίδια μέρα υποβλήθηκε στο Δήμο σχετικό υπόμνημα με αναλυτική περιγραφή των επιμέρους θεμάτων.
Την Κυριακή 1 Μαρτίου ξεκίνησαν κάποιες άμεσες εργασίες με σημειακές παρεμβάσεις από το Τεχνικό Τμήμα του Δήμου.
(Φωτογραφίες εργασιών στο blog μας: http://goneis2gymilioupolis.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html)
Έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προκειμένου να μπουν σε μία σειρά και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες εργασίες. Είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά …η αρχή είναι το ήμισυ του παντός……

  1. ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Στις 25 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γονέων υπέβαλλε υπόμνημα προς την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως προς τα όρια του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης για την προσεχή σχολική χρονιά. Το υπόμνημα αυτό συνόδευε και την αντίστοιχη αίτηση που υπέβαλλε το Σχολείο μας προς την αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου .

  1. ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΟ BOTRE
Ο Φεβρουάριος ήταν και ο μήνας της Απόκριας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους γονείς βοήθησαν και στήριξαν το μικρό αποκριάτικο πάρτι στο Σχολείο την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου. Ομολογούμε ότι το πείραμα δεν πέτυχε. Αυτή η εμπειρία, ας είναι η αφορμή για να σκεφτούμε ως γονείς γιατί ένα πάρτι στο Σχολείο, που το ζήτησαν τα παιδιά, δεν πήγε καλά……
Στη χοροεσπερίδα του BOTRE το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, τα παιδιά διασκέδασαν και η βραδιά έκλεισε με επιτυχία.


  1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Έχει υποβληθεί αίτημα στο Δήμο προκειμένου η Βιβλιοθήκη του Σχολείου να λειτουργήσει από το Σύλλογο μας με διευρυμένο ωράριο. Η προσπάθεια είναι να ξεκινήσει πιλοτικά η λειτουργία της κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 14.00 έως τις 16.00 με την εθελοντική υποστήριξη μελών του συλλόγου μας, τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Ελπίζουμε σύντομα να σας ενημερώσουμε και για το πότε ξεκινάμε….

  1. ….ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Το Σάββατο 25 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι σας προτείνουμε Θέατρο:
Η εφηβική σκηνή του Θεάτρου «Σημείο» (Χαριλάου Τρικούπη 4, πίσω από το Πάντειο, στην Καλλιθέα) παρουσιάζει την «Ερω(ς)φίλη» που έγραψε ο Χορτάτσης το 16ο αιώνα με σύγχρονο τρόπο που υπόσχεται να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον την εφήβων και όχι μόνο….
Κόστος παράστασης 5 €.
Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν από το Σχολείο με έξοδα του Συλλόγου.
Όσα παιδιά ενδιαφέρονται παρακαλούμε να το δηλώνουν κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή από τις 13.20 έως και τις 14.00 (μετά το σχόλασμα)  στο γραφείο του Συλλόγου.
(υπεύθυνη: κα Νότα Δουδωνή – Τσαρουχά)
Δηλώσεις συμμετοχής συγκεντρώνονται έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου (τελευταία ημέρα πριν κλείσουν τα Σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα)

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τη σημασία που έχει για μας η μεταξύ μας επικοινωνία είτε με τη φυσική σας παρουσία στις γενικές συνελεύσεις την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα, είτε με όποιον άλλο τρόπο σας είναι εύκολο. Επιδίωξή μας είναι να ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ…
  

Για Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Σας ενημερώνουμε ότι  την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 το σχολείο θα σχολάσει στις 11.55 λόγω σύγκλισης του συλλόγου διδασκόν...