Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ημερίδα: Αλλάζοντας τον κόσμο μέσα από την τέχνη

Δημοσιεύθηκε από http://2gym-ilioup.att.sch.gr/
29 Ιανουαρίου 2016,
17.00-21.30
Αίθουσα κινηματογράφου Α.Σ.Κ.Τ., Πειραιώς 256
peopleballonsΤο ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ (http://balloonartpeople.blogspot.gr) είναι ένα καινούριο δίκτυο που, από το Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και δημιουργήθηκε, σαν σκοπό έχει να ενώσει καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ακτιβιστές, εργαζόμενους στις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες, γονείς, μαθητές και όσους γενικά ενδιαφέρονται για την ανθρωπιστική παιδεία, κάτω από τον κοινό στόχο της διάχυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την Τέχνη.
Στην ημερίδα που διοργανώνει το Δίκτυο θα παρουσιάσει τους στόχους, τα σχέδια και τις δράσεις του Δικτύου που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες σε χώρους ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως: στους πρόσφυγες του Ελαιώνα, στους κρατούμενους του νοσοκομείου των φυλακών του Κορυδαλλού και ότι άλλο ετοιμάζεται.
Ειδικοί της παιδαγωγικής επιστήμης θα μιλήσουν για τις θεωρητικές αλλά και τις πρακτικές διαστάσεις της Κριτικής παιδαγωγικής, τη σπουδαιότητα της Τέχνης στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, τη σύνδεση του σχολείου με την πραγματική ζωή και άλλα παρεμφερή ζητήματα.
Επίσης, έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι μέλη και άλλων δικτύων με την διάθεση ανταλλαγής απόψεων και μιας ουσιαστικής αλληλεπίδρασης.
Τέλος, θα παραστούν και θα εμψυχώσουν με την προσωπική τους ιστορία γονείς παιδιών με αναπηρία και πρόσφυγες.
Στην ημερίδα συμμετέχει ως εισηγήτρια και η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Θεοδώρα Βάκα ΠΕ15 καταθέτοντας την εμπειρία της από τα εργαστήρια στον Ελαιώνα.
Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας στη στήλη «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-Γενικές ανακοινώσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ

  Αγαπητοί γονείς, Ήρθε η ώρα για τις βασιλόπιτές μας, τις οποίες αποφασίσαμε να "κόψουμε" την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη μιας και ...