Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


enasakidio

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
«ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θέλοντας να βοηθήσουν όσο μπορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων αποφάσισε να αναλάβει δράση ευαισθητοποιώντας εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Παρακολουθώντας την ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία "Ένα σακίδιο για το δρόμο" που πραγματοποιεί στον Πειραιά η ομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης "ΠΑΡΕΑ", αποφασίσαμε να συμμετέχουνε ενεργά προετοιμάζοντας όλοι μαζί σακίδια για τα παιδιά των προσφύγων. Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση θα μαζευτούν τα σακίδια με τα απαραίτητα είδη, όπως τα ορίζει η ίδια η ομάδα, στον χώρο του σχολείου. Η συγκέντρωση των σακιδίων θα γίνει μέχρι και τις 21 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα υπό την ευθύνη της κας Βάκα και της κας Παπανίκου. Θα ελεγχθεί κατά πόσο περιέχουν όλα τα απαραίτητα και την Κυριακή 27 Μαρτίου κατά τις 14:00 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στον χώρο του σχολείου όποιοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θέλουν να τα μεταφέρουν και να τα παραδώσουν οι ίδιοι σε συνεργασία με την παραπάνω ομάδα στα παιδιά των προσφύγων. Η δράση ξεκινάει στο Λιμάνι του Πειραιά την ίδια μέρα (Κυριακή 27 Μαρτίου) στις 16:00. Η σκέψη μας είναι όχι μόνο να μεταφέρουμε οι ίδιοι τα σακίδια στον Πειραιά αλλά να προσφέρουμε και λίγο από το χρόνο μας επικοινωνώντας, παίζοντας και βοηθώντας όπως μπορούμε με τα παιδιά και τους ενήλικες που υπάρχουν εκεί. Αυτό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες της ομάδας που δραστηριοποιείται εκεί και με την βοήθεια της κα Βάκα και του κου Δάφνου στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποιούν.
Ήδη υπάρχει η ενημέρωση ότι έχουν εκδηλώσει κι άλλα σχολεία πρόθεση για να παραδώσουν μαζί με γονείς και μαθητές τα σακίδια αυτοπροσώπως. Για μην προκληθεί κάποια ανησυχία στα άτομα που φιλοξενούνται στον χώρο του Λιμανιού, πριν την ημέρα της μεταφοράς θα υπάρχει επιπλέον συντονισμός για το πόσα άτομα θα καταφέρουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην δράση.
Οι μαθητές έχουν ξεκινήσει να ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες της δράσης δηλώνοντάς τους ότι μπορούν να ετοιμάσουν ένα η περισσότερα σακίδια είτε μόνοι τους, είτε - προτιμότερο- να τα ετοιμάσουν σε συνεργασία με κάποιον συμμαθητή ή φίλο τους. Οι περισσότεροι μαθητές φαίνεται να έχουν επιλέξει την συν εργατικότητα κάνοντας την συγκέντρωση των σακιδίων πιο πετυχημένη, ουσιαστική και ενδιαφέρουσα.

Κάθε σακίδιο θα πρέπει να περιέχει :
1) Σκούφο / γάντια
2) Ένα μικρό παιχνιδάκι
3) Φακό
4) Σφυρίχτρα
5) Αδιάβροχο τύπου poncho (σε περίπτωση που δεν βρείτε κάποιο το παραλείπετε)
6) Σετ χρώματα ζωγραφικής
7) Μπλοκ ζωγραφικής ( ή μερικές σελίδες Α4 )
8) Μωρομάντηλα
9) Χυμό
10) Οδοντόκρεμα / οδοντόβουρτσα
11) Μπισκότα

Έξω από κάθε σακίδιο, παρακαλούμε να γράφετε αν είναι για ΑΓΟΡΙ ή ΚΟΡΙΤΣΙ.

*Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε:
1) Κουτάκι πρώτων βοηθειών
2) Κάλτσες
3) Βούρτσες / χτένες
4) Λαστιχάκια για τα μαλλιά
5) Μερικά Μπαλόνια

Τα σακίδια θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις αίθουσες της κα Πανανίκου και της κα Βάκα από την Πέμπτη 10 Μαρτίου έως και την Δευτέρα 21 Μαρτίου. Καλό θα ήταν μέχρι τις 21 Μαρτίου, ενδεικτικά, να εκδηλώσουν ποιοι μαθητές και γονείς θα επιθυμούσαν να μεταφέρουν την ημέρα της δράσης τα σακίδια μέχρι τον Πειραιά και ποιοι θα ήθελαν να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους βοηθώντας εκεί κατόπιν συνεννόησης με την κα Βάκα και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Σας ενημερώνουμε ότι  την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 το σχολείο θα σχολάσει στις 11.55 λόγω σύγκλισης του συλλόγου διδασκόν...