Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μαθητές, καθηγητές και γονείς του σχολείου μας παρέδωσαν... «ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ»


Το προηγούμενο Σάββατο μια αντιπροσωπεία από μαθητές, καθηγητές, γονείς και την Πρόεδρο του συλλόγου γονέων, παρέδωσαν τριάντα ένα σακίδια στα παιδιά των προσφύγων στον Πειραιά, μετά το κάλεσμα για την συλλογή τους που είχε γίνει στο σχολείο. 

Η βασική ιδέα της ομάδας ΠΑΡΕΑ που έκανε το αρχικό κάλεσμα είναι να συγκεντρωθούν κάποια απαραίτητα πράγματα που μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών προσφύγων κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού τους ή της παραμονής τους στην Ελλάδα, αλλά και να τους δώσουν χαρά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Πύλη Ε1 του Πειραιά, μοιράστηκαν περισσότερα από 1000 σακίδια στα παιδιά που φιλοξενούνται προσωρινά εκεί. Η προσπάθεια της παραπάνω ομάδας θα συνεχιστεί και οι διανομές θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της. 

Το σχολείο μας και ο Σύλλογος Γονέων υποστήριξαν και με την φυσική τους παρουσία αυτή την δράση με σκοπό την έμπρακτη υποστήριξη προς στα παιδιά που φιλοξενούνται, στις δύσκολες συνθήκες που βίωσαν και βιώνουν κατά τον ξεριζωμό τους. Κατά την διάρκεια της δράσης παρατηρήθηκαν, εκτός από τις συνθήκες διαμονής, η χαρά και το άγχος των παιδιών κατά την διανομή των σακιδίων, οι προσπάθειες τον εθελοντών να συντονίσουν τις οικογένειες των προσφύγων και τα άτομα της δράσης και τέλος, την ανάγκη μεθοδευμένης στήριξής και συντονισμού σε διάφορα επίπεδα της καθημερινότητάς τους. 

Ευχαριστούμε την σχολική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών για τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους. Ελπίζουμε να ήταν μια καλή ευκαιρία για να προωθηθούν θετικά πρότυπα και να καλλιεργηθεί η συλλογικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ

  Αγαπητοί γονείς, Ήρθε η ώρα για τις βασιλόπιτές μας, τις οποίες αποφασίσαμε να "κόψουμε" την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη μιας και ...