Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

«ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ & Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ» - Τρίτη και την Τετάρτη 10 και 11 Μαίου

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
«ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ 
&
Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ»
 
Ποια ήταν η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας και πότε δημιουργήθηκε;
Τι ήταν το Ολοκαύτωμα; Έγινε πραγματικά ή πρόκειται για έναν μύθο;
Πώς και από ποιους  οργανώθηκε;
Σε ποιο βαθμό το Ολοκαύτωμα αφορά την ελληνική εμπειρία;
Τι έγιναν  τόσοι συμπατριώτες μας; Και τα παιδιά;
Κάποια χάθηκαν, κάποια κρύφτηκαν και σώθηκαν. 
Πώς; 
Και η μνήμη; 
Ως πότε;
Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που οι μαθητές 2ου Γυμνασίου 
Ηλιούπολης προσπάθησαν να διερευνήσουν στο πλαίσιο των μαθημάτων της 
Ιστορίας, της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και των Εικαστικών.

Τους ευχαριστούμε πολύ όλους!

Ελ. Δάφνος
Θ. Κεφαλά
2016

Η “εγκατάσταση” με το ολοκαύτωμα θα είναι στο σχολέιο και μπορεί κάποιος να τη δει την Τρίτη και την Τετάρτη 10 και 11 Μαίου. Η δράση αυτή έχει ήδη ανακοινωθεί μέσα από το ακόλουθο κείμενο που έχει αναρτηθεί στο site του σχολείου και είναι το εξής:
“Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016 υλοποιήθηκαν – ανάμεσα σε άλλα – πρόγραμμα ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ καθώς και διαθεματική εργασία με θέμα το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.
Η παρουσίαση αυτών των δράσεων θα γίνει στο σχολείο μας, το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, από 10-11 Μαΐου 2016 και θα είναι ανοικτή σε μαθητές και γονείς. Συγκεκριμένα:
Α. Την Τρίτη 10 Μαΐου σε αίθουσα του 1ου ορόφου του σχολείου θα παρουσιαστούν δυο Προγράμματα Αγωγής Υγείας με θέματα «ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ» και «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» από τους υπεύθυνους καθηγητές Βάκα Θεοδώρα και Δάφνο Ελευθέριο. Η παρουσίαση θα γίνει κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, κατόπιν συνεννόησης με την Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων.
Β. Την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα λειτουργεί εγκατάσταση με θέμα «ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ». Θα περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα όλων των μαθητών του σχολείου σχετικά με το θέμα με παράλληλη προβολή βίντεο που εκπονήθηκε από τους μαθητές του Γ2 στο πλαίσιο διαθεματικής εργασίας με τίτλο «Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ». Υπεύθυνοι καθηγητές οι Κεφαλά Θεοδώρα και Δάφνος Ελευθέριος.
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Σας ενημερώνουμε ότι  την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 το σχολείο θα σχολάσει στις 11.55 λόγω σύγκλισης του συλλόγου διδασκόν...